Wat is een rijbewijskeuring?

Wat is een rijbewijskeuring?

Ben je 75 of ouder en wil jij jouw rijbewijs verlengen? Of wil jij jouw groot rijbewijs halen? Dan kom je in aanmerking voor een medische rijbewijskeuring. Maar wat houdt dit precies in? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over een medische rijbewijskeuring. 

Waarom zijn rijbewijskeuringen belangrijk?

Om ervoor te zorgen dat er optimale veiligheid is in het verkeer, is het belangrijk dat alle bestuurders lichamelijk en geestelijk gezond zijn. Zo voorkom je gevaarlijke situaties op de weg voor jezelf en voor anderen. Om te controleren of alle weggebruikers gezond zijn, kom je in bepaalde situaties in aanmerking voor een rijbewijskeuring.  

Wanneer moet je een medische rijbewijskeuring doen?

Er zijn verschillende situaties waarbij het CBR beoordeeld of jij veilig kunt rijden. In de volgende situaties moet er een rijbewijskeuring worden afgelegd:

  1. ‘Ja’ ingevuld bij gezondheidsverklaring: Voordat je jouw rijexamen aflegt, moet je een gezondheidsverklaring invullen bij het CBR. Wanneer je een vraag met ‘ja’ beantwoord hebt, kom je in aanmerking voor een keuring.
  2. Vanaf 75 jaar: Zodra uw rijbewijs verloopt na jouw 75e verjaardag, moet je een ouderen rijbewijskeuring afleggen. Op een hogere leeftijd heb je namelijk meer kans op lichamelijke problemen die invloed kunnen hebben op het rijden.
  3. Groot rijbewijs: Wil je een vrachtwagen- of bus rijbewijs halen? Dan kom je ook in aanmerking voor een rijbewijskeuring, omdat de kans groot is dat je veel aan het rijden bent. Hierdoor is er een groter risico voor de verkeersveiligheid. Je wordt gekeurd wanneer je deze rijbewijzen aanvraagt, maar ook als je ze wilt verlengen. 
  4. Vrijwillig aanvragen: Je kan er ook zelf voor kiezen om een medische keuring te laten doen als je twijfelt aan jouw rijgeschiktheid. 

Wat gebeurt er bij een rijbewijskeuring?

Tijdens deze rijbewijskeuring wordt door een gespecialiseerde dokter onderzocht of je veilig en zelfstandig kunt rijden. De keuring bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt jouw lichamelijke en geestelijke conditie beoordeeld, en worden jouw armen, benen en wervelkolom onderzocht. Ook wordt er een bloeddruk- en oogmetingen afgelegd. Deze oogmeting mag natuurlijk met bril of lenzen als je deze hebt. En als laatste wordt er gecontroleerd of je geen suikerziekte hebt. 

Wat gebeurt er na de rijbewijskeuring?

De dokter stuur de ingevulde formulieren door naar het CBR. Zij beoordelen op basis van de informatie of jij mag blijven rijden, of dat je jouw (groot) rijbewijs mag halen. Je krijgt jouw uitslag binnen vier weken, door middel van een bericht van het CBR. 

 

Er is meer informatie nodig

Het kan voorkomen dat het CBR meer informatie nodig heeft. Bij bepaalde medische aandoeningen is namelijk een extra specialistische keuring nodig. Je ontvangt een nieuwe verwijzing en formulieren die de dokter moet invullen. Het kan zijn dat je na de beoordeling ook nog een rijtest moet afleggen. Hierna wordt jouw informatie opnieuw beoordeeld en ga je hetzelfde traject in als de eerste keer.

 

Er is een besluit genomen

Zodra het CBR voldoende weet, nemen zij een besluit of je veilig kunt rijden. In dit bericht staat of je wel of niet goedgekeurd bent. 

Hoe kan ik mij laten keuren?

Start met het invullen van een gezondheidsverklaring, deze kun je vinden bij het CBR en kan je digitaal of op papier invullen. Maak vervolgens een afspraak bij een gespecialiseerde dokter voor rijbewijskeuringen. Zoals eerder genoemd, wordt jouw informatie digitaal doorgestuurd naar het CBR. Zij besluiten of je veilig kunt rijden. Zodra jouw uitslag positief is, kan je jouw rijbewijs verlengen of aanvragen bij het gemeentehuis. 

 

Wij hopen je voldoende geïnformeerd te hebben over het afleggen van een medische keuring. Moet jij een medische keuring afleggen? Vul de gezondheidsverklaring in die je kunt vinden bij het CBR, en ga op zoek naar een gespecialiseerde dokter waarbij jij de rijbewijskeuring kunt doen.

Financial lease: is dat wat voor mij?

Financial lease: is dat wat voor mij?

Ben je op zoek naar mogelijkheden om een nieuwe auto te kopen? Dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt direct een auto kopen, een lening afsluiten, kiezen voor private lease of de keuze maken om een auto financial te leasen. Financial lease is vooral erg fijn wanneer je een eigen bedrijf hebt. In dit artikel vertellen we je alles over wat financial lease precies inhoudt en of het wellicht wat voor jou is.

De voordelen van financial lease

Financial lease biedt, als je bijvoorbeeld een eigen onderneming hebt, erg veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat de auto aan het eind van het contract de auto van jou is? Het is dus niet zo, zoals bij private lease, dat je de auto aan het eind van het contract weer moet inleveren. Je betaalt iedere maand een vast bedrag wat bestaat uit het aflossen van de auto en rente. Je bent dus vrij in het kiezen van een verzekering. Hiernaast biedt financial lease je de mogelijkheid tot vele fiscale voordelen.

Welke auto kies jij? Peugeot financial lease is een aanrader

Een peugeot financial lease wordt door vele anderen die jou voorgingen aangeraden. Deze auto’s zijn te vertrouwen en je weet precies wat je koopt. Het design is prachtig en de auto straalt klasse uit. Welke peugeot financial lease je ook kiest, je bent er zeker van dat je de goede keuze hebt gemaakt. Uiteraard zijn er nog veel meer merken waar je uit kunt kiezen als je een auto financial wilt leasen.

Welke auto je ook kiest, financial lease zorgt ervoor dat je je startkapitaal niet in één keer hoeft uit te geven aan een auto. Je betaalt namelijk iedere maand een bedrag en aan het eind van het contract is de auto van jou. Super handig, want op deze manier kan jij je kapitaal voor andere investeringen gebruiken.

Wat kost je eerste auto

Na het behalen van je rijbewijs heb je ineens veel vrijheden. Je bent niet langer afhankelijk van anderen om met de auto van a naar b te komen. Daarnaast vragen veel werkgevers ook aan potentiele medewerkers of zij in het bezit zijn van een rijbewijs. Velen behalen ook hun rijbewijs zodat zij gelijk hun eerste auto kunnen kopen. Dit geeft natuurlijk het ideale vrijheidsgevoel. Maar de kosten voor de aanschaf van een auto worden nog wel eens onderschat. Zo moet je lans de dealer voor reparaties, wat overigens kan bij onderhoud renault. Maar met alleen aanschaf en onderhoudskosten ben je er helaas nog niet, hier moet je verder nog aandenken.

Onderscheid vast en variabel

Om in te schatten hoeveel jouw auto je gaat kosten, is het goed om onderscheid te maken tussen vaste en variabele kosten. Vaste kosten zijn voorspelbaar en veranderen niet zomaar. Echter, de valkuil zit hem vooral in de variabele kosten. Deze zijn vooraf soms moeilijk te bepalen en heb je dan ook zelf deels in de hand.

Vaste kosten

Onder de vaste kosten van een auto vallen een aantal dingen. Allereerst natuurlijk de autoverzekering die je hebt bij een auto. Iedereen moet verplicht een verzekering hebben voor zijn of haar auto, maar welke verzekering je daarvoor afsluit bepaal je natuurlijk zelf. Andere vaste kosten zijn die voor belastingen en de vermindering in waarde in de loop der tijd. Vaste kosten kun je over het algemeen dus prima vooraf berekenen. Deze kosten zijn overigens ook sterk afhankelijk van het type auto.

Variabele kosten

Dan heb je natuurlijk nog de kosten die afhankelijk zijn van je rijgedrag en hoe je omgaat met de auto. Natuurlijk betaal je maandelijks een ander bedrag voor benzine, afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je aflegt. Maar, vervelender zijn de kosten voor onverwachts onderhoud. Er gaat soms wat stuk aan een auto en vooraf is het moeilijk in te schatten in hoeverre dit bij jouw auto gaat gebeuren en wat dit je gaat kosten.

Tot slot dien je natuurlijk de apk kosten mee te nemen. Hoeveel dit kost hangt sterk samen met het merk. Een apk mercedes zal je meer kosten dan die voor een goedkopere Toyota.

closeup photo of black analog speedometer

 

 

Het belang van inschrijving in een rijschool

Het hebben van uw eigen auto kan een prachtige investering zijn. Door het hebben van uw eigen auto, u gemakkelijk naar het werk of naar school. Het bezitten van een auto kan u ook betere mogelijkheden bieden om andere plaatsen met vrienden of verwanten te bezoeken. Er zijn echter ook bepaalde nadelen bij het bezitten van een auto. Voor een, moet u geld besparen voor onderhoud en andere reparaties die nodig zijn voor uw auto. En je moet eerst leren rijden.

Bij het leren rijden, individuen hebben verschillende opties om uit te kiezen. Ten eerste kun je je eigen leven riskeren en alleen leren rijden. Vervolgens kunnen vrienden of zelfs je ouders je leren. Tot slot u zich inschrijven voor rijscholen. In het geval dat u wilt leren om goed en gemakkelijk te rijden, de meest verstandige optie is om in te schrijven in rijscholen.

Natuurlijk kunnen je vrienden of ouders je helpen om te leren rijden. Helaas zijn er gevallen dat het leren besturen van het stuurwiel, shifters en pedalen heel moeilijk te begrijpen is. Door u in te schrijven op scholen, u leren van professionele chauffeurs. Hierdoor u de best practices op de weg goed leren. Deze professionele rij-instructeurs kunnen u ook helpen meer te weten te komen over verkeersregels en -voorschriften binnen uw omgeving.

Scholen die rijlessen geven, kunnen ook helpen bij het verbeteren van uw bewustzijn op de weg. Zeker, het bewustzijn van de weg is belangrijk, omdat je nooit zult weten wanneer er ongelukken kunnen gebeuren op de weg. Door voldoende kennis en bewustzijn op de weg, heb je betere opties om te gaan met ongevallen die zich kunnen voordoen, die u kunnen helpen uw welzijn te beschermen. Afgezien van dit, zal rijscholen ook leren hoe je verkeerssymbolen en borden te lezen om u te helpen goed rijden.

Het kiezen van een rijschool die geschikt is voor u

Dus je moet een rijschool te kiezen voor jezelf of een van uw familieleden en je vraagt je af – wat rijschool zou geschikt zijn voor u? Terwijl de meeste van de rijscholen zou hun werk goed doen, elke school kan echter richten op hun specifieke doelgroep en ondersteuning van hun specifieke set van diensten die misschien niet werken voor u individueel.

Rijbewijstypes uw rijschool ondersteunt. Controleer of uw school biedt opleiding voor automobilisten, motorrijders, commerciële vrachtwagenchauffeurs, en ga zo maar door. Merk op, dat school buschauffeurs vereisen meestal speciale opleiding.

Doelgroep. Controleer of uw school speciale cursussen biedt voor first-timers, tiener-bestuurders, senioren en bestuurders met een handicap. Tiener-chauffeurs vereisen meestal een speciale opleiding aanpak die verschilt van de opleiding voor senioren. Als u een gehandicapte burger een auto voor uw rijopleiding kan speciale apparatuur nodig, alsmede instructeurs bekwaam in de opleiding dat soort studenten.

Uw school’s total years in business. Hoewel de langste werkgeschiedenis zich niet noodzakelijkerwijs vertaalt naar de beste trainingsdiensten, kunnen jaren in het bedrijfsleven worden beschouwd als een waardevolle indicator dat uw Rijschool zich weet aan te passen aan de turbulente markt en goed bestand is tegen concurrentie.

Schoolstatus in DMV. Veel staten bieden up-to-date informatie over lokale rijscholen, hun beoordelingen, feedback van klanten, enz. In Canada, bijvoorbeeld, u een lijst van niet-erkende Canadese rijscholen in provinciale DMV websites, dus je zou kunnen filteren duidelijke mismatches meteen.

Prijzen van uw schoolaanbiedingen. Vergelijk de prijzen van uw school met de prijzen die door andere scholen worden aangeboden met vergelijkbare rijtrainingen. Om onverwachte uitgaven te voorkomen, let dan extra op de kleine lettertjes. Zorg ervoor dat u alle verborgen kosten en kosten begrijpt. Vraag naar speciale aanbiedingen. Veel scholen bieden speciale pakketten met kortingen die u misschien interessant vindt.

Rijscholen

Niemand leert de basis zelf. Driving Schools bestaan om een sterke basis op te bouwen in het rijden en ons te helpen om veilig te rijden, het vermijden van alle omstandigheden die levens in gevaar kunnen brengen – de onze of anderen.

Rijscholen kunnen worden onderverdeeld in verschillende soorten, elk het geven van een andere modus en techniek van het rijden. Defensief drijven, geavanceerd drijven, vrachtwagen het drijven, het drijven van de raceauto, motorfiets het drijven, en veel meer zijn enkele voorbeelden van de verschillende Drijfscholen die vandaag bestaan.

Leerlingen hebben de mogelijkheid om cursussen te volgen door het bijwonen van typische klassikale lessen, of door het online te doen. Rijscholen zijn ook online gegaan en bieden een scala aan cursussen aan, van de basis tot geavanceerde rijcursussen. Dergelijke scholen bieden de vrijheid van het starten en voltooien van een rijcursus in ons eigen tempo, thuis zitten. Certificaten worden meestal gemaild via normale of expresleveringssystemen.

Defensieve online scholen sturen de certificaten vaak rechtstreeks naar de betrokken rechter, om onnodige vertraging te voorkomen. Ze zijn door de rechtbank beheerd en dienen om eventuele verkeersovertredingen sancties af te zien door het onderwijzen van rijtechnieken, en nog veel meer. Aantrekkelijke graphics en video-instructie maken dergelijke online cursussen leuk.

Hoge rijtechnieken worden onderwezen in Advanced Driving Schools. Cursussen zijn altijd onderverdeeld in klassikale en on-track lessen en duren van uren tot dagen. Bestuurders worden aangeleerd vaardigheden zoals het vermijden van ongevallen en slip vermijden, onder anderen.

Race Car Driving Schools combineren theorie en praktische lessen. Certificaten uitgereikt door de scholen geaccrediteerd door Sports Car Club of America helpen bestuurders om deel te nemen aan de zeer gewilde races en wedstrijden georganiseerd door de club.

Good Truck Driving Schools zijn die voldoen aan de fundamentele minimumnormen en het staatslicentie, degenen die zijn gecertificeerd door het Professional Truck Driver Institute (PTDI), of die voldoen aan de hoge normen van vrachtwagen rij-instructies en zijn geaccrediteerd door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs.