Zakelijk leasen van een auto is iets van deze tijd. Flexibiliteit wordt vaak als voornaamste reden gegeven om zakelijk te gaan leasen. Maar hoe flexibel je bent hangt af van een aantal factoren. Om het juiste contract af te sluiten, dat ruimte biedt om al je wensen te vervullen, geven we je hier een aantal tips. Ondanks dat leasen voor veel bedrijven en eenmanszaken de beste oplossing zal zijn, zijn er ook situaties waarin je beter een auto kunt aanschaffen.

Hoe wil je de auto gebruiken?

Bij het leasen van een zakelijke auto maakt het voor de keuze van het leasecontract veel uit op welke wijze je de auto wilt gebruiken. Bij zakelijk leasen op LPFS.nl zijn alle opties beschikbaar, dus aarzel niet om je wensen kenbaar te maken en advies te vragen. Wie zijn zakelijke auto wil gebruiken om indruk te maken op je zakenrelaties zal in de nieuwste modellen met veel gadgets willen rijden. Je wilt liefst elk jaar een andere auto, uiteraard het nieuwste nieuwste model. Dat kan door gebruik te maken van operational lease. De leasemaatschappij blijft de eigenaar van de auto.

Een auto om indruk te maken

Operational lease heeft als voordeel dat de brandstof voor de auto het enige is dat je zelf moet betalen. De wegenbelasting en het onderhoud maken deel uit van het leasecontract. Je maakt alleen een afspraak over het maximum aantal kilometers dat je jaarlijks mag rijden. Aan het eind van de leasetermijn moet je de auto inleveren en kun je desgewenst een andere uitzoeken. Voor wie veel zakelijke kilometers gaat maken is financial lease een betere oplossing. In dat geval word jij economisch eigenaar van de auto en gelden er nauwelijks beperkingen ten aanzien van het gebruik.

Kilometers maken

Bij een leasecontract op basis van financial lease zijn de kosten van het onderhoud en de wegenbelasting voor je eigen rekening. De auto is het onderpand voor een financier, meestal een bank. De auto is van jou zodra het leasecontract is afgelopen. Die heeft dan nog een zekere restwaarde. Je kunt hem vervangen en een andere auto leasen of nog een aantal jaren in de auto blijven rijden.