Je kijkt er naar uit! Het besturen van een auto. Maar voordat je achter het stuur mag kruipen moet je nog wel even het rijbewijs binnenhalen. Het rijbewijs kun je halen door te slagen voor zowel een theorie- als praktijkexamen. Je moet ook geslaagd zijn voor het theorie-examen voordat je aan de praktijkexamen begint. Een theorie-examen is pittig en mag zeker niet onderschat worden. Daarom geven we in onze blog handige tips voor auto theorie oefenen.

Goed voorbereiden

Je moet je goed voorbereiden op het theorie-examen en de eerste stap is natuurlijk om het examen aan te vragen. Het examen wordt door het CBR afgenomen en de wachttijd kan slechts enkele weken tot enkele maanden zijn. Vraag dus op tijd je examen aan en begin ongeveer 2 maanden voor aanvang met auto theorie oefenen. Dan heb je voldoende tijd om te leren en proefexamens te maken. Daarmee verhoog je jouw slagingskansen aanzienlijk.

Koop de juiste boeken

Wanneer je auto theorie oefenen met boeken wil gaan doen, is het meer dan belangrijk dat je wel de juiste boeken koopt. Verkeersregels veranderen continu en wanneer je bijvoorbeeld een ouder boek leent van iemand die ‘m nog heeft liggen, is de kans groot dat je niet de juiste informatie leert. Met als gevolg dat je dus kunt zakken voor het theorie-examen. Investeer dus zelf in nieuw materiaal, want zo duur is het niet.

Volg online trainingen voor auto theorie oefenen

Online kun je niet alleen heel veel informatie vinden over de verkeersregels en de verkeersveiligheid, maar je kunt ook theorie-examens oefenen. Wil je auto theorie oefenen? Dan is internet zeker de geschikte plek om je goed voor te bereiden. Kies uiteraard wel voor een website of een bedrijf die ook erkend zijn en weten waar ze over praten. Zodat je wel op een juiste manier oefent.

Online auto theorie oefenen en leren

Naast proefexamens kun je ook bij veel websites en bedrijven een volledige online cursus met betrekking tot het theorie-examen afnemen. Dat slim is om te doen. Zeker als je geen liefhebber bent van boeken en lezen. Met online cursussen, trainingen en oefeningen wordt je op een leuke en interactieve manier wegwijs gemaakt in de wereld van autorijden, het verkeer en de verkeersveiligheid. De kans dat stof sneller blijft hangen en toegepast kan worden is ook een stuk groter dan wanneer je vanuit een boek leert.

Auto theorie oefenen en wat je niet moet doen

Wat je vooral niet moet doen is geen auto theorie oefenen. Veel mensen denken de regels wel te weten en bladeren een keer door een boek of lezen een keer een artikel op een website en ze denken dat ze er dan klaar voor zijn. Maar wees gerust, er zijn heel veel regels die je niet kent, omdat ze niet dagelijks worden toegepast. Maar het examen bevat geheid een aantal pittige vragen die je wel correct moet kunnen beantwoorden. Dus oefen zo vaak je kunt en voorkom dat je meerdere keren over het examen moet doen. Dat scheelt ook aardig in de kosten. Om er zeker van te zijn dat je in 1 keer slaagt kun je de hulp van Theorie Toppers inschakelen!