Ben je op zoek naar een nieuwe auto, maar wil je niet in één keer een hoog aankoopbedrag op tafel leggen? Dan zijn er tegenwoordig opties, waardoor je tegen een maandelijks tarief toch in één van de nieuwste modellen kunt rijden. Een auto leasen is steeds gebruikelijker en ook voordeliger aan het worden. Hoewel de auto gedurende de leaseperiode niet van jou is, kun je er aan het einde van de periode alsnog voor kiezen om de auto van de leasemaatschappij over te kopen. Op deze pagina lees je meer over private lease en welke voordelen er eigenlijk aan het leasen van een auto zitten.

Wat houdt private lease in en wanneer is dit een slimme keuze?

Private lease houdt in dat je een auto van een leasemaatschappij huurt, tegen een vast tarief per maand. De leaseauto is vaak nieuw en biedt je de mogelijkheid om flexibel met het bezit van een auto om te gaan. Wanneer je voor private lease kiest, zitten er allerlei kosten bij het maandelijkse bedrag dat je betaalt inbegrepen. Zo betaal je niets extra voor reparatie en onderhoud aan de auto, zit er vaak een allriskverzekering bij en wordt de wegenbelasting ook al in de leaseprijs inbegrepen. Het enige dat je naast het maandelijkse leasebedrag betaalt zijn benzine en mogelijke verkeersboetes die je rijdt.

Welke voordelen zitten er aan het leasen van je volgende auto?

Auto lease is een redelijk nieuw concept en wordt steeds populairder. Je kunt uit allerlei verschillende leasecontracten en soorten kiezen. Private lease is er voor de particulier, de ondernemers of bedrijven kunnen misschien beter voor financial of zakelijke leaseopties kiezen. Het leasen van een auto is zo interessant, omdat je een nieuwe bak kunt rijden, zonder de volledige aankoopprijs in één keer hoeft te voldoen. Verder zitten er voordelen aan het leasen van een auto, aangezien je bij sommige leasevormen niet voor onderhoud of een verzekering hoeft te betalen. Deze kosten zitten al inbegrepen in de prijs die je per maand betaalt.

Hoewel de auto vaak niet direct jouw eigendom is als je voor de optie om te leasen kiest, krijg je na afloop van het leasecontract toch de kans om de auto van de leasemaatschappij over te kopen. Je betaalt dan de restwaarde. Wil je opnieuw in een nieuwere auto rijden? Dan kun je een andere auto leasen na verloop van je huidige leasecontract.