Een plateauwagen is een aanhangwagen maar dan met de wielen onder de bak. Dat heeft als grote voordeel dat u alle borden van de laadbak neer kunt klappen. Handig voor het in- en uitladen, omdat u zo eenvoudig toegang heeft tot de volledige vlakke laadvloer. Door middel van die rondom neerklapbare laadborden heeft u tevens de mogelijkheid om de laadvloer van alle zijdes met een heftruck te kunnen beladen. Voor het kopen van een nieuwe plateauwagen hoeft u niet ver te reizen. U kunt een plateauwagen gewoon online bestellen.

Voordelen van een plateauwagen

Een plateauwagen kent vele voordelen. Hierboven noemden we al het makkelijk in- en uitladen doordat u de borden neer kunt klappen. Vooral ten opzichte van een reguliere bakwagen heeft de plateauwagen een streepje voor. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Ruimer laadoppervlak
  • Sneller laden en lossen
  • Geschikt voor brede ladingen
  • Makkelijk van de zijkant te beladen door wegklappende zijborden
  • Lading optimaal te verdelen over de laadvloer
  • Grotere laadvloer bij dezelfde afmeting aanhanger

Enkelas, tandemas of tridemas plateauwagens

Een plateauwagen bestellen kan dus eenvoudig online. Maar er valt dan nog wel het een en ander te kiezen. Zo heeft u de keuze uit een enkelas, tandemas of tridemas plateauwagen aanhanger wenst. Een enkelas plateauwagen beschikt over een – zoals de naam al zegt – enkele as en een lager eigen gewicht in vergelijking met een tandemas. Hoe lager het eigen gewicht van de aanhangwagen, des te meer kunt u de wagen beladen. Een tandemas plateauwagen heeft ook meer laadvermogen (meer dan de enkelas) dankzij de twee assen..

Tot slot is er nog de tridemasser, welke beschikt over drie assen. Dit maakt dat de tridemasser een groter technisch laadvermogen heeft dan een tandemas. Maar ook zorgen die drie assen ervoor dat het rijcomfort beter is dan bij de twee andere varianten, de enkel- en tandemas. Dat komt omdat het gewicht beter verdeeld wordt onder de drie assen. Die gewichtsverdeling heeft ook weer een positief effect op de banden, welke op deze manier minder zullen slijten. Zeker wanneer u vaak zware ladingen van A naar B vervoert is een tridemasser een verstandige keuze. Vervoert u slechts een enkele keer zware lading? Dan is een tandemas ruim voldoende.

Standaard en verhoogde borden

De bordhoogte bij de plateauwagens met standaard borden is altijd 30 of 35 centimeter. Wilt u hogere goederen kunnen vervoeren? Kies dan voor een plateauwagen met extra hoge borden. Deze plateauwagens kunt u online bestellen met een bordhoogte tot 72 centimeter. Net als de reguliere plateauwagens is deze variant ook leverbaar in de uitvoeringen enkelas ongeremd, enkelas geremd, tandemas ongeremd en tandemas geremd.

Geen borden

Plateauwagens zonder borden hebben geen zijwanden. Daardoor heeft u een groter laadoppervlak. Deze type aanhangwagens worden voornamelijk in de bouwsector gebruikt en zijn heel eenvoudig op en af te laden met een heftruck.

Onderdelen voor uw plateauwagen bestellen?

U kunt de functionaliteit van de plateauwagen nog verder worden vergroten met accessoires / onderdelen zoals voorrekken, opzetborden, loofrekken of een huif. Met behulp van deze accessoires kan de inhoud van de laadbak worden vergroot en kan de lading worden beschermd.