Er is een groeiend aanbod te vinden van Elektrische scooter bij Voordeelscooters. Elektrische scooters bestaan ​​al een langere tijd. Maar ze hebben onlangs een enorme stijging in populariteit en publieke belangstelling gezien. Vooral in grotere Nederlandse steden. Dit is deels te danken aan het groeiende aantal verhuurbedrijven. Met zoveel huurscooters die op de markt komen, overwegen steeds meer mensen om zelf een aankoop te doen. En ze stellen één simpele vraag: zijn elektrische scooters het waard?

 

Het beantwoorden van deze vraag is uiterst subjectief. Het bepalen van de waarde van iets is een proces dat net zo uniek is als jij. Iets dat het waard is voor je buurman of een familielid, is het misschien niet waard voor jou. 

De kosten van het eigendom van een elektrische scooter

De financiële kosten van het bezit van een elektrische scooter zijn veel lager dan het bezit van andere vormen van vervoer, zoals een auto of een motorfiets. Maar je moet wel rekening houden met de kosten. Er zijn vier componenten in de kosten van het bezitten van een elektrische scooter.

 

Kosten van de elektrische scooter: Dit zijn de meest voor de hand liggende kosten en bijna vanzelfsprekend, maar ja, je moet eigenlijk betalen voor de scooter. En de prijzen verschillen nogal. Je kunt een elektrische scooter ophalen voor een paar honderd tot  bijvoorbeeld €1.500. Doe je onderzoek. De correlatie tussen prijs is niet altijd sterk, dus begrijp welke functies zijn inbegrepen, overweeg de prijs waar je jouw prettig bij voelt en lees beoordelingen.

 

Kosten van beschermende kleding: je bent slim. Slim genoeg om te weten dat elektrische scooters weliswaar leuk zijn, maar geen speelgoed. Zelfbescherming zou een topprioriteit voor je moeten zijn elke keer dat je op of in een voertuig rijdt dat sneller rijdt dan loopsnelheid. Je moet dus investeren in de juiste beschermende kleding.

 

Kosten van de elektriciteit die wordt gebruikt om de scooter op te laden: De batterij van de elektrische scooter raakt leeg, en dus moet je deze opladen. De meeste accu’s van elektrische scooters worden tussen de drie en vijf uur opgeladen. Maar we weten dat het zeker minder is dan een tank benzine!

 

Kosten om scooter te vervangen: Hoewel een elektrische scooter veel goedkoper is in aanschaf en gebruik dan een motorfiets of auto, heeft deze een beperkte levensduur. Maar naarmate de markt voor elektrisch persoonlijk vervoer blijft rijpen, kun je verwachten dat de prijzen zullen dalen.

 

Wilt u na het lezen hiervan meer weten over het aanschaffen van (elektrische) scooters dan kunt u hier meer informatie vinden.