Op het ogenblik dat er sprake is van één of misschien zelfs meerdere beschadigde ruiten in uw auto is het niet meer dan normaal dat u op zoek gaat naar interessante en bovendien ook voordelige oplossingen. Wist u dat echt kwalitatief autoglas namelijk helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Om er zeker van te zijn dat u altijd kunt genieten van de beste prijs-kwaliteitverhouding is het echter van belang om het juiste autoglas te kopen. Buiten originele autoruiten is het bijvoorbeeld eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor after market exemplaren. Dit type autoglas is van eenzelfde kwaliteit als de originele varianten, maar ze zijn wel veel betaalbaarder. Wilt u graag ook meer te weten komen over dit type glas voor in uw auto? U ontdekt er alles over op deze pagina!

Wat is after market autoglas?

Autoruit vervangen bij autoruitschade wordt vaak uitgesteld omdat men vreest dat hier een torenhoge prijs aan verbonden is. Het spreekt voor zich dat een dergelijke hoge kostprijs lang niet voor iedereen zomaar betaalbaar is. Jammer genoeg kijken veel mensen niet verder dan de originele autoruiten die op de markt te vinden zijn. Dergelijke autoruiten worden uiteraard aangeprezen door merkdealers, vooral omdat zij de enigen zijn die deze mogen verkopen. Een originele autoruit is dan ook voorzien van een merklogo wat het aantal verkopers aanzienlijk beperkt. Komt er op een zeker ogenblik een originele autoruit beschikbaar op de tweedehandse markt, dan nog zult u rekening moeten houden met een vrij hoge aankoopprijs.

 

Dat het ook anders kan bewijst het after market autoglas. Dergelijke autoruiten zijn dan wel niet voorzien van een merklogo, verder zijn ze precies hetzelfde als de originele exemplaren. Dit kunnen we met zekerheid zeggen omdat ook after market autoglas wordt geproduceerd in dezelfde fabriek als de originele autoruiten. Daarnaast maken ze ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn waardoor ook maar enig verschil in kwaliteit kan worden uitgesloten. De after market autoruiten die worden verkocht zijn bovendien ook nog eens geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Hierdoor wordt een sublieme prijs-kwaliteitverhouding gegarandeerd.

Waarom is een beschadigde autoruit vervangen zo belangrijk?

Een beschadigde autoruit vervangen is iets waar u als eigenaar en bestuurder van de auto beter niet te lang mee wacht. Een sterretje in de voorruit van uw auto mag dan vrij onschuldig ogen en kan relatief eenvoudig worden opgelost, maar wat te denken van een flinke barst in de voorruit? Een dergelijke