Het leasen van een auto is een populaire optie voor zowel particulieren als bedrijven. Het biedt de mogelijkheid om een auto te gebruiken zonder deze direct te hoeven kopen. Maar hoe werkt het leasen van een auto precies? In deze blog zullen we de basisprincipes van het leasen van een auto bespreken en ook kort ingaan op de voordelen van short lease en Shortlease zakelijk.

Wat is leasen?

Leasen is een vorm van huren waarbij je voor een bepaalde periode gebruik maakt van een auto. In plaats van de auto te kopen, betaal je maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij voor het gebruik van de auto. Dit bedrag is inclusief onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij.

Short lease

Een vorm van leasen die steeds populairder wordt, is short lease. Hierbij lease je een auto voor een kortere periode, meestal tussen de 1 en 24 maanden. Dit is ideaal voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben, bijvoorbeeld voor een project of voor een bepaalde periode in het buitenland. Ook voor bedrijven kan short lease interessant zijn, bijvoorbeeld voor werknemers die een tijdelijk contract hebben of voor seizoensgebonden werk.

Shortlease zakelijk

Voor bedrijven is er ook de mogelijkheid van Shortlease zakelijk. Hierbij lease je een auto voor een kortere periode, maar met de voordelen van een zakelijke lease. Dit betekent dat je als bedrijf geen grote investering hoeft te doen en dat alle kosten in één vast maandbedrag zijn inbegrepen. Daarnaast biedt Short lease zakelijk flexibiliteit, omdat je de auto na de afgesproken periode weer kunt inleveren of kunt omruilen voor een andere auto.

Voordelen van leasen

Het leasen van een auto heeft verschillende voordelen. Zo hoef je als particulier geen grote investering te doen en heb je geen zorgen over onderhoud en verzekeringen. Voor bedrijven is het ook een aantrekkelijke optie, omdat het zorgt voor lagere kosten en meer flexibiliteit. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, omdat leasemaatschappijen vaak investeren in duurzame en zuinige auto's.

Al met al biedt het leasen van een auto dus veel voordelen en is het een interessante optie voor zowel particulieren als bedrijven. Of je nu kiest voor een langere leaseperiode of voor short lease, er is altijd een passende optie voor jouw situatie. Dus waarom zou je nog een auto kopen als je ook kunt leasen?